Prve diplome u projektu Županije za nezaposlene žene

troha_diplome_1Podjelom 57 diploma za dugotrajno nezaposlene žene s područja Požeštine te 10 diploma za područje Pakraca koje su uspješno prošle prekvalifikaciju, njih 37 za knjigovotkinje i 20 za informatičke operatorice, završen je dio projekta Požeško-slavonske županije za osnaživanje položaja žena na tržištu rada koji naša županija provodi uz pomoć Europske unije, točnije pretpristupnoga fonda IPA, komponenta IV Razvoj ljudskih potencijala.

troha_-_diplome-2

- Radi se o programu vrijednom oko milijun kuna, čiji je nositelj Požeško-slavonska županija, a partneri su  Hrvatski zavod za zapošljavanje, Poduzetnički centar Pakrac te Udruga Delfin, dok edukaciju za ovaj i ostale programe prekvalifikacije koji su na ostali (njegovateljice, cvjećari, strani jezik...) provodi Pučko otvoreno učilište Obris iz Požege. S područja naše županije  158 žena proći će edukaciju za različite struke, a programom će ih ukupno biti obuhvaćeno preko dvije stotine - kazala je voditeljica projekta Tajana Lovrić.

troha_-_diplome_3

Diplome su polaznicama koje su uspješno završile program prekvalifikacije iz informatike i knjigovodstva podijelili županovi zamjenici Ferdinand Troha, zamjenik za društvene djelatnosti te Željko Jakopović, zamjenik za gospodarstvo.

- Mi smo u Županiji svjesni činjenice da je nezaposlenost jedan od najvećih problema i da su žene na tržištu rada u težem položaju nego muškarci. Stoga smo s velikim interesom pristupili projektu i vjerujemo da će 200-tinjak žena koje prolaze edukaciju i prekvalifikaciju postati konkurentnije na tržištu rada, lakše naći posao te tako riješiti životne probleme - kazao je dožupan Troha u izjavi za novinare.