Suradnja požeško-slavonske i splitske HVIDR-e

split_01Predsjednik Zajednica HVIDR-a Požeško-slavonske županije Mario Novoselac te predsjednik Zajednica HVIDR-a Splitsko-dalmatinske županije Željko Batina u utorak 14. lipnja 2011. godine u Splitu su, u nazočnosti požeško-slavonskoga župana Marijana Aladrovića te splitsko-dalmatinskoga župana Ante Sanadera, potpisali povelju o prijateljstvu i suradnji između dviju županijskih organizacija, odnosno zajednica HVIDR-e.

split_02

- Predsjednik požeško-slavonske HVIDR-e i ja smo privatno dosta dobri, a kako su Dalmacija i Slavonije oduvijek bile dvije regije koje su se pomagale, što je bilo vidljivo i u Domovinskom ratu, odlučili smo se za ovaj oblik suradnje, odnosno prijateljstva, kako bismo si i dalje mogli pomagati te se družiti i razmjenjivati iskustva - kazao je Željko Batina, predsjednik HVIDR-e Splitsko-dalmatinske županije, prilikom potpisa ugovora o prijateljstvu.

split_03

Zadovoljstvo potpisom ugovora o suradnji i prijateljstvu dviju zajednica HVIDR-e, koje u svojim redovima zajedno imaju oko 9.500 invalida (od toga ih je 1.500 iz naše županije), nisu krili ni prvi ljudi dviju županija. Župan Aladrović tako je izrazio zadovoljstvo što se hrvatski branitelji druže i pomažu si na taj način i nakon rata u kojem su zajedno branili i obranili Hrvatsku.

split_04

Zahvalivši se svom splitskom kolegi te obojici nazočnih župana, splitsko-dalmatinskom Sanaderu na dobrom gostoprimstvu i požeško-slavonskom Aladroviću na dolasku u Split te na pomoći našoj županijskoj zajednici HVIDR-a u realizaciji ovoga sporazuma o prijateljstvu, predsjednik naše županijske HVIDR-e Mario Novoselac najavio je kako će se susreti, prijateljstvo, suradnja i druženje dviju zajednica HVIDR-a nastaviti već na jesen kada će, u rujnu, predstavnici splitsko-dalmatinske HVIDR-e posjetiti Požeško-slavonsku županiju.