Stotinjak tvrtki na akciji "Kupujmo hrvatsko" u Požegi

kupujmo-1Tradicionalna akcija Hrvatske gospodarske komore pod nazivom „Kupujmo hrvatsko“ kojoj je cilj promovirati domaće proizvode uz želju očuvanja postojećih radnih mjesta te otvaranja novih, danas je održana na Trgu sv. Trojstva u Požegi gdje je  postavljeno stotinjak štandova na kojima su se po promotivnim cijenama moglo kupiti kvalitetni proizvodi brojnih hrvatskih tvrtki, posebice onih koji nose znakove „Hrvatska kvaliteta“ ili „Izvorno hrvatsko“.

kupujmo-2

Znakove "Hrvatska kvaliteta" te "Izvorno hrvatsko" dosad je ponijelo 350 proizvoda među kojima je i jedanaest proizvoda s područja Požeško-slavonske županije. Danas je na središnjem požeškom trgu predstavljen i projekt „Vrijedne ruke“ kojim se želi promicati rad obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrtnika te malih trgovačkih društava koji stvaraju proizvode koji k tomu doprinose stvaranju identiteta hrvatskoga proizvoda.

kupujmo-3

Kao i lani, čelnici Požeško-slavonske županije predvođeni županom Marijanom Aladrovićem i ove su godine posjetili središnji požeški trg u vrijeme akcije, kojoj je nazočio i saborski zastupnik Davor Huška, davši tako podršku Hrvatskoj gospodarskoj komori, ali i samim izlagačima, odnosno tvrtkama proizvođačima hrvatskih proizvoda.

kupujmo-4

U kratkom razgovoru s popularnim voditeljem Darkom Janešem koji je i ove godine bio moderator cijele akcije "Kupujmo hrvatsko", župan Aladrović je istaknuo što to sve Požeško-slavonska županija može napraviti i što čini kako bi pomogla gospodarstvenicima, među ostalim spomenuvši Odjel za gospodarstvo, zatim nedavno oformljene Regionalnu razvojnu agenciju te Turističku zajednicu naše županije.

kupujmo-5