Izložba crteža i karikatura "Požeška spomenica"

poljop-01
"Požeška spomenica" naziv je izložbe crteža i karikatura Zvonka Lennera koja je danas otvorena u Poljoprivredno-prehrambenoj školi u Požegi. Na sedamdesetak ilustracija autor je s dozom osobnoga humora te nizom zanimljivih crtica i zapažanja oslikao Požegu. Kako je Požeško-slavonska županija pokrovitelj izložbe, nazočili su joj županovi zamjenici Ferdinand Troha i Željko Jakopović te pročelnica Odjela za društvene djelatnosti Vesna Vlašić.

poljop-05

Izložbu o Požegi, gradu s bogatim povijesnim događanjima, osebujnim ličnostima te zanimljivim gradskim pričama, otvorio je Ferdinand Troha, županov zamjenik za društvene djelatnosti.

poljop-03

Okupljeni su doista s posebnim zanimanjem razgledali izložbu koja im je iz vizije vrsnoga karikaturista približila nekadašnje i sadašnje motive Požege.

poljop-02

Kako je izložba održana u prostoru Poljoprivredno-prehrambene škole u Požegi, autor je iznenadio ravnatelja škole Jozu Bešlića, izradivši i poklonivši mu njegovu karikaturu, što je razveselilo dugogodišnjeg ravnatelja te požeške srednje škole, ali i okupljene.

poljop-06