Velika dobila novi, svoj četvrti trg, Trg geoparkova

trg-velika-1U Velikoj, preko puta upravne zgrade Parka prirode Papuk danas je svečano otvoren Trg geoparkova, novi, četvrti velički trg koji je poseban po tomu što se na njemu nalazi pregled svih europskih geoparkova u čijem je društvu posljednjih godina i Javna ustanova Park prirode Papuk. Trg geoparka otvorili su izaslanici Udruženja europskih geoparkova, dvojica stručnjaka iz Grčke i Francuske, koji ovih dana borave u posjetu veličkom parku prirode.

trg-velika-3

Svečanosti otvaranja Trga geoparkova koji će zasigurno biti nova turistička atrakcija Velike i našega kraja, nazočili su i čelnici Požeško-slavonske županije, požeško-slavonski župan Marijan Aladrović te njegov zamjenik Željko Jakopović.

trg-velika-4

Ravnatelj Parka prirode Papuk dr. Ivica Samarđić mogao je biti zadovoljan onime što su prilikom posjeta Velikoj rekli predstavnici Udruženja europskih geoparkova koji su priznali kako su ugodno iznenađeni onime što su vidjeli i što nude ovdašnji geopark i park prirode.

trg-velika-2

Prije svečanosti otvaranja trga, u prostorijama Parka prirode Papuk održana je kratka prezentacija o spomenutoj javnoj ustanovi i njezinoj posebnosti te o geoparku Papuk.

trg-velika-5