Obilježen prvi sukob policije s pobunjenim Srbima

brestovac-kamenska-1Članovi udruge Hrvatski policajac - dragovoljci i veterani Domovinskoga rata Republike Hrvatske, u Kamenskoj su obilježili dvadesetu godišnjicu prvoga sukoba hrvatske policije s pobunjenim Srbima na području Požeštine. Naime, točno 28. lipnja 1991. godine u Kamenskoj je oružano napadnuta patrola hrvatske policije čiji su pripadnici tada izvojevali pobjedu  protiv napadača te, srećom, prošli bez ozljeda.

brestovac-kamenska-2

U sjećanje na taj dan, na mjestu napada na hrvatske policajce u Kamenskoj su se i ove godine okupili predstavnici braniteljskih udruga, Ministarstva branitelja, Policijske uprave požeško-slavonske, Požeško-slavonske županije te Općine Brestovac, položivši vijenac i zapalivši svijeću uza spomenik poginulim hrvatskim braniteljima, nazočivši poslije toga i na svetoj misi u Orljavcu.

brestovac-kamenska-3

Ispred Požeško-slavonske županije vijenac je položio županov zamjenik za društvene djelatnosti Ferdinand Troha, dok je ispred Ministarstva branitelja počast poginulim hrvatskim braniteljima odao ministrov savjetnik Darko Beštek.