Dožupan Troha obišao planinarski dom Lapjak

lapjak-1U pratnji predsjednika HPD-a Sokolovac iz Požege dr.sc. Antuna Lovrića i tajnika spomenutoga društva Predraga Livaka, županov zamjenik za društvene djelatnosti Ferdinand Troha obišao je planinarski dom Lapjak u Velikoj koji je od svoje izgradnje, još daleke 1958. godine, u vlasništvu požeških planinara, odnosno njihova planinarskoga društva. Riječ je o domu koji se postupno obnavlja, u čemu pomaže i Požeško-slavonska županija.

lapjak-2

Županija je, u granicama svojih mogućnosti, nedavno pomogla u obnovi donjega dijela Lapjaka pa je dožupan Troha došao vidjeti kako danas izgleda nadaleko poznati planinarski dom u koji će se morati još dosta uložiti, no planinari vjeruju kako će uz pomoć dobrih ljudi uspjeti urediti svoju kuću.

lapjak-3

Požeško-slavonska županija, kazao je županov zamjenik, tom je požeškom planinarskom društvu ove godine pomogla i u organizaciji tradicionalne priredbe, odnosno proljetnoga izleta planinara na Papuk, poznatih "Papučkih jalgaca" te će i ubuduće pomagati HPD-u Sokolovac.