Razminiranje u županiji pomaže i japanska Vlada

japanciPredstavnici japanskoga veleposlanstva predvođeni drugim tajnikom Atsushijem Saitom te koordinatoricom humanitarnoga programa pomoći Sayakom Kawabatom, uz Miljenka Vahtarića, pomoćnika ravnatelja Hrvatskoga centra za razminiranje (HCR) i koordinatora za razminiranje Požeško-slavonske županije Branka Grgića obišli su prostor potencijalnih projekata razminiranja u okolici grada Lipika, područje Donje i Gornje Subocke.

Tom je prigodom japansku delegaciju te predstavnike HCR-a, Požeško-slavonske županije i Andreja Goloba iz Međunarodne fondacije za razminiranje i pomoć žrtvama mina iz Slovenije, koji je također bio dio tima koji je obišao spomenutu područje, u Gradskoj kući u Lipiku ugostio je gradonačelnik Antun Haramija, zahvalivši im se na dolasku i pomoći, kako onoj dosadašnjoj tako i onoj koja će uslijediti, napomenuvši kako će i Grad Lipik pomoći u granicama svojih mogućnosti.

Vlada Japana, podsjetimo, u više je navrata pomogla razminiranje u Hrvatskoj i Slavoniji, ali i druge projekte, te će to činiti i dalje. Stoga su predstavnici japanskoga veleposlanstva i zatražili ovaj obilazak terena jer će projekt razminiranja u našoj županiji financirati i ove godine.