Župan otvorio novo raskrižje sa semaforom u Kaptolu

kaptol-semafor-1Požeško-slavonski župan Marijan Aladrović danas je pustio u pogon novi semafor u središtu Kaptola, na prometno problematičnom raskrižju, čime je i službeno obznanjen završetak radova na rekonstrukciji kaptolačkoga središta. Rekonstrukciju raskrižja izvela je Županijska uprava za ceste (ŽUC), a vrijednost radova je oko 1,8 milijuna kuna. Svečanosti otvaranja nazočio je i saborski zastupnik Franjo Lucić, županov zamjenik Željko Jakopović i mnogi drugi.

kaptol-semafor-2

Načelnik Kaptola Mile Pavičić zahvalio se svima koji su pomogli u realizaciji ove investicije, posebno Požeško-slavonskoj županiji koja je preko svoje Županijske uprave za ceste odlučila ove godine izvršiti rekonstrukciju središta u Kaptolu koje je uza širu cestu i funkcionalni semafor, sada bogatije i za nova parkirališna mjesta, pješačku stazu, autobusno stajalište te lijepo uređene zelene površine.

- Požeško-slavonska županija je preko ŽUC-a nastavila sa svojim opredjeljenjem da radi na poboljšanju prometne infrastrukture u svim svojim jedinicama lokalne samouprave, pa je tako na red došlo i središte Kaptola kojemu je takova rekonstrukcija doista bila potrebna. Zahvaljujem se svima koji su sudjelovali u ovom projektu, posebno izvođačima radova koji korektno odrađuju sve poslove preko ŽUC-a pa ćemo većinu planiranoga odraditi do jeseni - kazao je župan Aladrović.

kaptol-semafor-3

Rekonstrukcija središta mjesta, jedna je od tri kapitalne investicije u općini Kaptol. Druge dvije su izgradnja sustava vodoopskrbe, investicija Hrvatskih voda vrijedna 2 milijuna kuna te početak izgradnje prvoga sustava za navodnjavanje u našoj županiji, vrijednoga 3,5 milijuna kuna, a koji provode Hrvatske vode i Požeško-slavonska županija. Načelnik Kaptola, općine u kojoj se trenutačno najviše radi u našoj županiji, zahvalio se svima koji su pomogli i oko tih projekata, posebno naglasivši ulogu saborskoga zastupnika Franje Lucića prilikom lobiranja u resornom ministarstvu.

kaptol-semafor-4