Dvadeseta obljetnica Vojne policije u Požegi

vojna_police_01Obilježavajući dvadesetu obljetnicu osnivanja prve postrojbe vojne policije u Požegi na Trgu 123. brigade polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća počast su odali predstavnici Vojne policije, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Požeško-slavonske županije i ostali. Nakon polaganja vijenaca, na putu prema Hrvatskoj gospodarskoj komori gdje se svečanost nastavila, uzvanici su zapalili svijeću i kod poprsja prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Na svečanosti se na dane osnivanja prigodnim riječima prisjetio prvi zapovjednik ovdašnje postrojbe, bojnik Ivica Mikulić, rekavši kako je prije dvadeset godina tadašnji zapovjednik 63. Bataljuna, general Miljenko Crnjac, izdao zapovijed za osnivanje desetine vojne policije u Požegi koja je potom proširena na sastav od četrdeset ljudi. U svom obraćanju general Mato Laušić rekao je kako je vojna policija uspješno prošla svoju preobrazbu iz ratnog u mirnodopsko djelovanje te je danas ponos Hrvatske. Nazočnima se još obratio i bojnik Tomislav Čuljak, zapovjednik 68. Bojne.

vojna_police_02

Obilježavanju dvadesete obljetnice Vojne policije u Požegi, ispred naše Županije nazočili su požeško-slavonski župan Marijan Aladrović i njegovi zamjenici Ferdinand Troha te Željko Jakopović.