Dožupan Troha i ministar Ivić s braniteljima u Pakracu

branitelji-pakrac-1Dan branitelja Pakraca i Lipika svečano je obilježen i ove godine, uz bogat protokolarni program koji je svojim dolaskom uveličao ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić, ujedno i otvorivši sportska natjecanja. Branitelje su pozdravili i saborski zastupnik i gradonačelnik Pakraca Davor Huška te Ferdinand Troha, županov zamjenik za društvene djelatnosti i Antun Haramija, gradonačelnik Lipika.

Pored svete mise i zajedničkoga polaganja vijenaca uza spomenike poginulim hrvatskim braniteljima na gradskim grobljima u Pakracu i Lipiku te tradicionalnoga, petoga uzastopnoga biciklističkog maratona Đurđevac - Pakrac, ove je godine uz  Dan branitelja Pakraca i Lipika održana i tribina s temom "Dr. Ivan Šreter 20 godina poslije", s ciljem obilježavanja dvadesete obljetnice otmice dr. Šretera.

branitelji-pakrac-2

Obraćajući se okupljenima na braniteljskim susretima u Pakracu, dožupan Troha, koji je protekloga vikenda u zapadnom dijelu naše županije bio i na izložbi fotografija HVIDR-e "Dani poslije ll" u Lipiku, i tom je prigodom iskazao zahvalnost hrvatskim braniteljima za najveći doprinos u stvaranju hrvatske države, kazavši kako je na pakračko-lipičkom području u vrijeme Domovinskoga rata bila vidljiva velika solidarnost susjednih gradova i općina s napadnutim Pakracem i Lipikom te da ga posebno veseli što ta povezanost traje i dalje, danas kroz sportske susrete i druženje hrvatskih branitelja.