Župan otvorio Dnevni boravak za starije osobe u Velikoj

velika-dan-1Požeško-slavonski župan Marijan Aladrović danas je u Velikoj, u zgradi pokraj Općine otvorio novouređeni Dnevni boravak za starije osobe u Velikoj, kao svojevrsnu nadopunu postojećega programa Pomoć u kući za starije osobe koji se u Velikoj provodi uz pomoć Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i kojim je obuhvaćeno dvjestotinjak starijih osoba koje sad dobivaju i prostor za zajednički boravak i druženje tijekom dana.

velika-dan-2

Dnevni boravak za starije osobe u Velikoj blagoslovio je velički župnik, vlč. Mario Sanić, a prije toga se Stanko Raguž, voditelj programa Pomoć u kući starijim osobama u Velikoj zahvalio svima koji su im pomogli, istaknuvši opravdanost i veliku važnost postajanja ovakvoga projekta u veličkoj općini.

velika-dan-3

Otvaranje Dnevnoga boravka za starije Veličane upriličeno je u sklopu proslave Dana Općine, a prethodila mu je svečana sjednica Općinskoga vijeća na kojoj su govorili predsjednik Vijeća Slavko Matijević i načelnik Vlado Boban kao domaćini te saborski zastupnik Franjo Lucić i požeško-slavonski župan Marijan Aladrović kao gosti, ali zapravo prijatelji Velike koji su, kako je rečeno tom prigodom, proteklih godina učinili mnogo za boljitak te općine.

velika-dan-4

I župan i saborski zastupnik obećali su i dalje pomagati Velikoj, dok je njezin načelnik kazao kako će uz pomoć Općinskoga vijeća nastaviti provoditi programe za razvoj Velike, najavivši tom prigodom i neke gospodarske projekte koji bi mogli zaživjeti u toj potpapučkoj općini.

velika-dan-5