Na Devetnicama u Pleternici oko 30.000 vjernika

devetnice-2011-1U svetištu Gospe od suza u Pleternici, jedinom takvom u Hrvatskoj, posljednje večeri u kolovozu okupilo se oko 30.000 hodočasnika iz 49 župa Požeške biskupije te drugih hrvatskih biskupija, na zadnjem dana ovogodišnje Devetnice Gospi od suza. Mnogi su od njih do Pleternice došli pješice. Svečano euharistijsko slavlje koje je počelo ulaznom procesijom s likom Gospe od suza koja je prije 58 godina proplakala u Sirakuzi predvodio je požeški biskup dr. Antun Škvorčević u koncelebraciji s drugim svećenicima.

devetnice-2011-5

Među brojnim vjernicima koji su pohodili Pleternicu bio je i požeško-slavonski župan Marijan Aladrović, ali i potpredsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks, saborski zastupnik i gradonačelnik Pleternice Franjo Lucić te mnogi drugi uzvanici i javnoga života.

devetnice-2011-3

Nakon pozdrava rektora svetišta preč. Antuna Ćorkovića, biskup je, među ostalim, kazao kako smo u Gospi prepoznali veliki dar srca što nam je Bog povjerio u njoj i to onoga srca koje majčinski osjeća za sve one duboke terete, tuge i žalosti koje prate naše postojanje.

devetnice-2011-2