Izlet za korisnike požeškoga Dnevnoga boravka

stitnjak-1Četrdesetak korisnika programa Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama, zajedno s voditeljicama i djelatnicima spomenutoga programa koji se preko Požeško-slavonske županije provodi za grad Požegu te općine Brestovac i Jakšić, danas su se zajedno družili na izletu u Štitnjaku iznad Požege, na jezeru Sovinjak. Tom ih je prigodom posjetio požeško-slavonski župan Marijan Aladrović sa suradnicima, dožupanom Ferdinandom Trohom i pročelnicom Ureda župana Sandrom Sekulić Pojer.

stitnjak-5

Župana su dočekali voditeljica programa Pomoć u kući starijim osobama Irena Martinek te Julka Ivezić, domaćica Dnevnoga boravka koji se, inače, nalazi u prizemlju Doma za starije i nemoćne osobe u Požegi, zahvalivši se pred nazočnim korisnicima na pomoći kroz osiguranje programa u Ministarstvu obitelji, branitelja, međugeneracijske solidarnosti.

stitnjak-2

Požeški je župan korisnicima koji su došli na izlet zaželio ugodan provod, izrazivši nadu kako će se program koji je Županija pokrenula prije nešto više od godinu dana i dalje odvijati te da će dvjestotinjak korisnika starije životne dobi s područja Požege, Brestovca i Jakšića i dalje obilaziti gerontodomaćice, pomoćni radnici i medicinska sestra, a da će se u  sve posjećenijem Dnevnom boravku u Požegi i dalje svi moći zajedno družiti kroz razne edukativno-zabavne sadržaje.

stitnjak-4

Kako smo doznali od voditeljice cijeloga programa Irene Martinek, današnji je izlet u prirodu te zajednički ručak na otvorenom bio prvi takav oblik druženja korisnika, a želja je ponoviti slična okupljanja, naravno ovisno u financijskim mogućnostima.

stitnjak-3