Potpisna povelja o suradnji lipičke i sinjske HVIDR-e

hvidra-lipik-01Predsjednik HVIDR-e grada Lipika Ivica Nikić i predsjednik HVIDR-e grada Sinja Dražen Pavlović danas su u Lipiku potpisali povelju o suradnji dviju udruga, što je rezultat lipanjskoga, splitskoga potpisa o suradnji požeško-slavonske i splitsko-dalmatinske HVIDR-e. Tom splitskom, kao i današnjem lipičkom potpisu povelje o prijateljstvu i suradnji nazočio je požeško-slavonski župan Marijan Aladrović, jasno davši podršku suradnji braniteljskih udruga.

hvidra-lipik-3

Sutra će tako biti potpisana povelja o suradnji HVIDR-e Pakraca i Vrgorca, a u nedjelju Požege i Kaštela, iz čega je vidljivo da hrvatski branitelji nastavljaju sa suradnjom i u miru, nakon što su surađivali i pomagali jedni drugima u Domovinskom ratu, kao u onoj poznatoj pjesmi "Slavonija je branila Dalmaciju, Dalmacija Slavoniju...", čije su riječi citirane i danas u Lipiku.

hvidra-lipik_04

Uza gore spomenute predsjednike te požeško-slavonskoga župana, potpisivanju povelje o suradnji sinjske i lipičke HVIDR-e nazočili su i splitsko-dalmatinski dožupan Luka Brčić, požeško-slavonski dožupan Ferdinand Troha, gradonačelnik Lipika Antun Haramija, dopredsjednik HVIDR-e RH Ivan Vukić, predsjednici splitsko-dalmatinske (Željko Batina) i požeško-slavonske HVIDR-e (Mario Novoselac) te mnogi drugi čelnici braniteljskih udruga.

hvidra-lipik_02

Nakon potpisa, kratkih govora uzvanika te razmjene povelja i prigodnih darova, na Trgu hrvatskih branitelja  u Lipiku upriličen je zanimljiv, prigodni kulturno-umjetnički program na kojem su nastupila foklorna društva iz Dalmacije i Slavonije, prikazavši još jedno bogatstvo svoga kraja.

hvidra-lipik-5