Požeška Gimnazija pokrenula pilot-projekt e-dnevnika

e-dnevnik_01Požeško-slavonski župan Marijan Aladrović danas je sa svojim suradnicima posjetio požešku Gimnaziju u kojoj se od ove godine provodi pilot-projekt uvođenja e-dnevnika. odnosno iPad tablet mini računala umjesto dosadašnjih dnevnika. Riječ je o projektu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, CARNeta i Požeško-slavonske županije. Podsjetimo, resorno je ministarstvo za taj projekt izabralo zagrebačku XV. Gimnaziju, poznatu i kao MIOC, Medicinsku školu Ante Kuzmanića u Zadru te Gimnaziju u Požegi.

e-dnevnik_03

- Drago mi je što je ministarstvo izabralo našu Gimnaziju te što ćemo zajedno provesti ovaj projekt.  Kao osnivač Gimnazije u Požegi, Požeško-slavonska županija sufinancirat će spomenuti projekt s pedeset posto, dakle s oko sedamdesetak tisuća kuna - kazao je župan Aladrović koji je sa suradnicima posjetio jedan od tri razreda u kojem će se provoditi projekt e-dnevnika čije je, pak, uvođenje u školu dovelo i do toga da je cijela Gimnazija dobila na raspolaganje bežični internet koji će biti od velike pomoći i nastavnicima i učenicima.

e-dnevnik_02

Čak 87 posto ovogodišnjih maturanata požeške Gimnazije, kazali su ravnatelj Pavle Bucić i profesor Dragan Siluković, upisalo je neki od studijskih programa prema prvom izboru, a tom prilikom nitko od učenika nije pao niti jedan obavezni predmet državne mature, čime se malo koja škola u Hrvatskoj može pohvaliti. Zanimljiv je i podatak kako je osam požeških gimnazijalaca ove godine upisalo medicinu.