Otvoren Bjelovarski sajam - Požeška županija partner!

sajam_u_bjelovaru_01Tradicionalni 19. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam danas je otvoren na svom stalnom prostoru u Gudovcu te će cijeloga vikenda biti slobodan za  tisuće posjetitelja. Partner ovogodišnjega Bjelovarskoga sajma po prvi je put Požeško-slavonska županija, dok je po prvi put zemlja partner Republika Češka. Sajam je otvorio predsjednik Hrvatske Ivo Josipović. Požeško-slavonska županija sutra će se (subota) točno u podne i službeno predstaviti na svom prigodnom štandu.

sajam_u_bjelovaru_05

Poslije otvaranja stočarsko-gospodarskoga sajma, predsjednik Josipović je u pratnji ministra turizma Damira Bajsa i drugih domaćina obišao nekoliko štandova, a među njima se kratko zadržao i na štandu Požeško-slavonske županije gdje ga je dočekao županov zamjenik za gospodarstvo Željko Jakopović.

sajam_u_bjelovaru_02

Po završetku svečanosti otvaranja, štand Požeško-slavonske županije posjetili su i brojni drugi gosti, među kojima i Dragutin Ranogajec, predsjednik Hrvatske obrtničke komore, brodsko-posavski župan Danijel Marušić, zagrebački župan Stjepan Kožić, vlasnik Kutjeva d.d. Enver Moralić i mnogi drugi.

sajam_u_bjelovaru_03

Kao partner sajma, Požeško-slavonska županija je osigurala besplatan prostor za predstavljanje onih proizvođača iz naše županije koji su to željeli. Na taj će način svoje proizvode i usluge na tom najvećem sajmu takve vrste u ovom dijelu Hrvatske ovoga vikenda predstaviti i prodavati tridesetak izlagača iz naše županije.

sajam_u_bjelovaru_06

I to je dokaz kako čelnici naše županije doista nesebično rade na razvoju gospodarstva i povezivanju naših  malih i velikih gospodarskih subjekata s njihovih potencijalnim kupcima, poslovnim partnerima i suradnicima iz drugih krajeva Hrvatske.

sajam_u_bjelovaru_04