Predstavljanje Požeške županije na Bjelovarskom sajmu

bjelovar-zupanijaNa najvećem poljoprivredno-gospodarskom sajmu u Hrvatskoj, tradicionalnom 19. Jesenskom međunarodnom bjelovarskom sajmu na kojem ove godine izlaže oko pet stotina izlagača iz deset zemalja, danas je održano predstavljanje županije partnera. Tu čast, biti partner tom značajnom sajmu ove godina ima Požeško-slavonska županija. Na prigodnom županijskom štandu koji je posjetila i predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor u pratnji ministara i drugih dužnosnika danas je bilo posebno zanimljivo.

bjelovar2-3

Nakon što je požeško-slavonski župan Marijan Aladrović pred okupljenim gostima i novinarima predstavio najvažnije značajke iz povijesti te sadašnjosti Požeško-slavonske županija, s posebnim osvrtom na gospodarstvo, okupljeni su se nastavili družiti uz prigodni domjenak.

bjelovar2-4

Brojni su gosti i danas posjetili naš županijski štand, a među njima je opet bio ministar turizma Damir Bajs, kao uvijek rado viđen gost, zatim bjelovarsko-bilogorski župan Miroslav Čačija, inicijator ideje da naša Županija bude ovogodišnji partner sajma, te mnogi drugi uzvanici.

bjelovar2-5

Naravno, više kao domaćin nego gost, na našem je štandu bio i saborski zastupnik Franjo Lucić koji je u društvu župana Aladrovića i njegova zamjenika za gospodarstvo Željka Jakopovića tom prilikom obišao i prostor na kojem su se, zahvaljujući angažmanu Požeško-slavonske županije, zajedno predstavili i izlagači iz naše županije, njih tridesetak.

bjelovar2-1

Na treba ni spominjati kako su svi posjetitelji županijskoga štanda hvalili nadaleko poznato slavonsko gostoprimstvo, po čemu oduvijek prednjače stanovnici Požeštine, a još ih je više dojmio nastup tamburaškoga sastava i folklorne skupine KUD-a Poljadija iz Grabarja.

bjelovar2-7