Jakšićani "Pjesmom u jesen" desetu godinu zaredom

jaksici-1Kulturno-umjetničko društvo Slavonija iz Jakšića protekloga je vikenda jubilarni, deseti put organiziralo smotru folklora "Pjesmom u jesen". Na prostoru ispred Osnovne škole Mladost u Jakšiću se okupio velik broj zaljubljenika u folklor i očuvanje kulturne baštine naših starih. Otvarajući jakšićku smotru folklora, županov zamjenik za društvene djelatnosti Ferdinand Troha poželio je organizatoru još mnogi takvih priredbi, uz želju da i dalje uspješno čuvaju tradiciju od zaborava, kao što su to činili proteklo desetljeće. 

jaksici_2

Smotri folklora "Pjesmom u jesen", uz koju je održano i nekoliko zanimljivih popratnih događanja, nazočili su i saborski zastupnik Franjo Lucić, županov zamjenik za gospodarstvo Željko Jakopović te, naravno, načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević i mnogi drugi.

jaksici_3

Uz nastup iskusnih plesača iz brojnih KUD-ova, u Jakšiću se gledateljima predstavili i članovi dječjih folklornih skupina, a organizatori su priredili i izložbu fotografija te videozapisa iz prošlogodišnjih manifestacija kojima Jakšićani pozdravljaju dolazak jeseni.

jaksici_4