Tehnička škola dobila praktikum vrijedan 120.000 kuna

tehnicka-1Okupljenim novinarima i požeško-slavonskom županu Marijanu Aladroviću ravnatelj Tehničke škole u Požegi Vedran Neferović danas je predstavio novouređeni praktikum za pneumatiku i hidrauliku koji će koristiti učenici strojarske grupe predmeta, posebno tehničari za mehatroniku. Učionica za praktičnu nastavu opremljena je uz pomoć Ministarstva gospodarstva koje je za napisani i kandidirani projekt Tehničkoj školi odobrilo bespovratnih 70.000 kuna, a ostalih 50.000 kuna osigurala je škola iz svojih sredstava.

tehnicka-2

- Za novac koji smo dobili od Ministarstva gospodarstva kupljene su tri ploče za vježbe na kojima će učenici izvoditi praktičnu primjenu iz hidraulike i pneumatike - kazao je profesor strojarstva Denis Smojvir.

Ravnatelj Neferović objasnio je kako je škola platila PDV te osigurala nabavku potrebnih računala za drugi dio izvođenja praktične nastave iz spomenutih područja, čime se vrijednost cijeloga projekta penje na 120.000 kuna.

tehnicka-3

- Ovo je još jedan pozitivan primjer iz  kojeg je jasno vidljivo kako škole mogu naći i druge izvore financiranja osim onih redovitih. Tehnička škola je za ovaj projekt povukla novac iz fonda Ministarstva gospodarstva, a prijavila je jedan projekt i u IPA program Europske unije, kao i Obrtnička škola, za što još čekamo rezultate. To je u svakom slučaju dobar put  i tako treba nastaviti - kazao je župan Aladrović, jasno izrazivši zadovoljstvo viđenim ispred Požeško-slavonske županije, osnivača srednjih škola u našoj županiji.

tehnicka-5