U subotu se vozi 3. Panonski biciklistički maraton

maraton-111Osam županija statističke regije Panonska Hrvatska (Karlovačka, Sisačko-moslavačka, Bjelovarsko-bilogorska, Virovitičko-podravska, Požeško-slavonska, Brodsko-posavska, Osječko-baranjska, Vukovarsko-srijemska županija) aktivno su krenule s međusobnom suradnjom  2008. godine, a kao jedan od rezultata te kontinuirane suradnje jest  i Panonski biciklistički maraton koji će svoje treće izdanje doživjeti idućega vikenda, točnije u subotu 24. rujna.

U cilju jačanja turističke ponude ruralnih područja te ujedno promocije duha zajedničkog razvoja i budućeg članstva Hrvatske u Europskoj uniji, biciklistički je maraton je zamišljen kao tradicionalna manifestacija. Ove je godine predviđeno je da  maraton polazi iz svake županije prema cilju - Staroj Kapeli u Brodsko-posavskoj županiji.

S područja Požeško-slavonske županije polazak je iz Požege u 12 sati iz dvorišta Županije (Županijska 7).  Biciklistima, njih desetak, koji će voziti do Stare Kapele slobodno se mogu priključiti svi zaljubljenici u biciklizam i provesti se dijelom puta ili do kraja, ukoliko žele.

Po polasku iz županijskoga dvorišta, programom je nadalje predviđeno paljenje svijeća  uza spomenik poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskoga rata na Trgu 123. brigade, kao počast svima koji su svoje živote ugradi u slobodu Republike Hrvatske, zatim se preko Pleternice ide do Ratkovice gdje se spajaju s biciklistima Brodsko-posavske županije. Zajednički se dolazak u Staru Kapelu očekuje između 15  i 16 sati.  Tamo je, pak, predviđeno druženje biciklista i predstavnika županija.