Dožupan Troha sa sudionicima biciklističkoga maratona

bic-maraton_01Panonski biciklistički maraton, kojemu je cilj povezivanje osam hrvatskih županija iz statističke regije Panonska Hrvatska, ove je godine doživio svoje treće izdanje, no prvi je put bilo predviđeno da maraton polazi iz svake županija prema zajedničkom cilju u Staroj Kapeli u Brodsko-posavskoj županiji. S mjesta polazišta u Požegi, iz županijskoga dvorišta požeške je bicikliste ispratio županov zamjenik za društvene djelatnosti Ferdinand Troha.

bic-maraton_02

Dožupan Troha poželio im je uspješan put, zahvalivši im se što su pristali biti dio Panonskoga biciklističkoga maratona koji se, među ostalim, održava i u cilju jačanja turističke ponude ruralnih područja te ujedno promocije duha zajedničkog razvoja i budućeg članstva Hrvatske u Europskoj uniji, zamišljen kao tradicionalna manifestacija.

bic-maraton_03

Po polasku iz županijskoga dvorišta, biciklisti su zastali uza spomenik poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskoga rata na Trgu 123. brigade u Požegi gdje su paljenjem svijeća odali počast svima koji su svoje živote ugradi u slobodu Republike Hrvatske.

bic-maraton_04

Potom su se uz policijsku pratnjo preko Pleternice zaputili do Ratkovice gdje se sastali s biciklistima iz Brodsko-posavske županije te su se zajedno uputili u Staru Kapelu. Po dolasku i biciklista iz ostalih županija Panonske Hrvatske, započelo je druženje biciklista i predstavnika županija, zadovoljnih na dobro odrađenom zajedničkom poslu.