Županijska stočarska izložba u Alilovcima

stocarska-1Petu godinu zaredom državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Stjepan Mikolčić otvorio je Županijsku stočarsku izložbu u Alilovcima koja je i ove godine okupila pozamašan broj izlagača, uzgajivača stoke iz cijele Požeško-slavonske županije, ali i  brojne uzgajivače i jahače konja koji su kao kasači te vozači zaprega i fijakera sadržajno obogatili izložbu na kojoj se moglo vidjeti i ponešto od najnovije mehanizacije i poljoprivrednih strojeva.

stocarska-6

Otvarajući izložbu, državni tajnik Mikolčić okupljenim je izlagačima, poljoprivrednicima i svim drugim brojnim posjetiteljima još jednom prenio najznačajnije prednosti ulaska Hrvatske u Europsku uniji, kazavši kako se Vlada RH izborila za što bolji položaj hrvatskih poljoprivrednika koji će kada postanemo članicom EU-a imati još veću mogućnost razvoja i boljeg poslovanja.

stocarska-4

Na stočarskoj izložbi i ove su godine proglašena i nagrađena najbolja grla, pa je tako komisija za izbor goveda najboljom steonom junicom simentalske pasmine proglasila kravu Lanu uzgajivača TIhomira Strapača iz Lukača, a najboljom mladom kravom simentalske pasmine kravu Basnu uzgajivača Željka Strapača iz Vetova.

stocarska-2

U konkurenciji ostalih krava simentalske pasmine najboljom je proglašena krava Goga uzgajivačice Dubravke Hajduh iz Trapara. U kolekciji ostalih krava holstein pasmine najboljom je proglašena krava Žuža uzgajivača Tihomira Kotrle iz Gologa Brda.

stocarska-5

Šampionkom izložbe ove je godine proglašena krava Mirabel uzgajivača Vladimira Tadijala iz Tominovca. Glavnu nagradu uzgajivaču koji praktički redovito osvaja najviša priznanja na takvim izložbama uručio je požeško-slavonski župan Marijan Aladrović, inače predsjednik organizacijskoga odbora izložbe. Župan je tom prigodom, podsjetivši kako je teško biti poljoprivrednik, pogotovo uzgajivač stoke, čestitao svima koji predano rade na tom poslu 365 dana godini za što je uz predani rad, dodao je župan, potrebno imati i puno ljubavi.

stocarska-3