I ove godine u Požegi svečano obilježen Dan policije

police-1Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Trgu 123. brigade u Požegi, uza spomenik poginulih hrvatskim braniteljima iz Domovinskoga rata, započelo je obilježavanje Dana policije za Policijsku upravu požeško-slavonsku. Nakon toga događaja, u crkvi sv. Lovre u Požegi služena je sveta misa, a potom je prostorijama PU požeško-slavonska održana svečana sjednica na kojoj su govorili načelnik PU-a Nikola Janković te zamjenik požeško-slavonskoga župana Ferdinand Troha.

police-2

Ispred Požeško-slavonske županije vijenac su pred spomenikom poginulim hrvatskim braniteljima položili dožupan Troha i pročelnica Ureda župana Sandra Sekulić Pojer. Vijence su položili i svijeće zapalili i predstavnici policijske uprave, vojske, državne uprave te, naravno, predstavnici braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskoga rata.

police-3

Na svečanoj je sjednici načelnik PU požeško-slavonske Nikola Janković, među ostalim, podsjetio kako niti u jednoj zemlji u svijetu policija nije odigrala toliko značajnu ulogu u stvaranju države kao što je slučaj bio u Hrvatskoj te da bismo zbog toga svi trebali biti ponosni na hrvatsku policiju. Izrazio je zadovoljstvo što je na čelu jedne od najsigurnijih policijskih uprava u Hrvatskoj.

police-4

Dožupan Troha je, čestitavši policajcima njihov dan te im zaželjevši puno uspjeha i sreće u radu, također podsjetio na važnost hrvatske policije na početku obrane od agresora u Domovinskom ratu te stvaranja hrvatske vojske, dodavši kako smo se u to najbolje mogli uvjeriti i na području naše županije.

police-5

Načelnik Janković tom je prigodom priznanjima nagradio djelatnike policijske uprave koji su se iskazali u svom poslu, a  posebna su priznanja dobili i dvojica građana iz Čaglina, Drago Skeleđija i Josip Đurina koji su spriječili provalnu krađu benzinske postaje u njihovu mjestu..

police-6