Proslavljena 14. obljetnica uspostave Požeške biskupije

biskup-obljetnica_01U prigodi četrnaeste obljetnice  uspostave Požeške biskupije, ređenja njezina prvoga biskupa  te uzdignuća župne crkve sv. Terezije Avilske na čast katedrale, u požeškoj prvostolnici služeno je sinoć svečano euharistijsko slavlje koje je predvodio  požeški biskup dr. Antun Škvorčević u koncelebraciji s kanonicima Stolnoga kaptola, požeškim svećenicima i drugima. Tom su događaju, uz ostale, nazočili i požeško-slavonski župan Marijan Aladrović i njegov zamjenik Željko Jakopović u pratnji supruga.

No, misi su prisustvovali i australska veleposlanica u Republici Hrvatskoj Beverly Mercer te konzul Republike Hrvatske u Melbourneu u Australiji dr. Antun Babić.

biskup-obljetnica_03

Na početku slavlja biskup Škvorčević svima je čestitao obljetnicu biskupije te iskazao radost  što su se toliki sabrali vjernički budnim srcem kako bi Bogu izrekli zahvalnost za dar biskupije i za sve ono što smo po njezinu služenju tijekom četrnaest godina primili.

biskup-obljetnica_02

Prepošt Kaptola sv. Petra mons. Josip Devčić čestitao je biskupu 14. obljetnicu ređenja, a istu čestitku uputili su biskupu i učenici te djelatnici Katoličke osnovne škole u Požegi.

biskup-obljetnica_04