U Velikoj obilježili Međunarodni dan starijih osoba

dan_starijih_-_1Danas je u sportskoj dvorani u Velikoj, u organizaciji veličkoga Doma za starije i nemoćne osobe obilježen Međunarodni dan starijih osoba. Tom je prigodom okupljeno deset ustanova koje skrbe o starijim osobama s područja Požeške županije, a svatko od sudionika predstavio se kraćim programom te postavljenim štandovima. Tom su okupljanju, uz ostale, nazočili i Julijana Radnić, izaslanica resornoga ministra Tomislav Ivića, požeško-slavonski župan Marijan Aladrović sa suradnicima te načelnik Velike Vlado Boban.

dan_starijih_-_3

Na samom početku programa okupljenima se u punoj veličkoj dvorani obratila ravnateljica Doma za starije i nemoćne iz Velike Mirjana Novak. Zahvalivši se svima na dolasku, predstavila je ukratko ustanovu iz koje dolazi te objasnila kako je došlo do ideje ovakvoga okupljanja svih ustanova s prostora županije koji brinu o starijim osobama.

dan_starijih_-_6

Požeško-slavonski župan Marijan Aladrović, pozdravivši sve nazočne, izrazio je zadovoljstvo što je i Županija mogla pomoći u podizanju standarda međugeneracijske solidarnosti i brige o starijim osobama, uz pomoć Vlade RH i resornih ministarstava. Izrazio je nadu kako će i ubuduće skrb o stanovnicima "treće dobi" na području naše županije biti na visokoj razini.

dan_starijih_-_4

Poslije župana, okupljenima se još obratila i Julijana Radnić iz Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, kazavši kako joj je drago što resorno ministarstvo može pratiti projekte koji se odnose na međugeneracijsku solidarnost te je tom prigodom ukratko predstavila rad svoga ministarstva, s posebnim osvrtnom na Upravu za međugeneracijsku solidarnost iz koje ona dolazi.

dan_starijih_-_5

Bila je to i prigoda i da se pred okupljenima prvi put predstavi nova himna veličkoga Doma za starije i nemoćne osobe za koju je riječi napisala djelatnica doma Ljubica Adžić, uglazbio je prof. Zvjezdan Marjanović, a izvodi je Orljava band.

dan_starijih_-_2