Svečana prisega dragovoljnih ročnika

prisega005U požeškom Središtu za temeljnu obuku na Dan neovisnosti Republike Hrvatske svečano je prisegnulo oko tri stotine dragovoljnih ročnika sedmog naraštaja. Svečanosti su nazočili i: ministar obrane RH Davor Božinović, načelnik Glavnog stožera HV general pukovnik Drago Lovrić i izaslanik vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga RH Zlatko Gareljić. prisega003

Ministar Davor Božinović čestitao je položenu prisegu, a ujedno i Dan neovisnosti, ročnicima i njihovim roditeljima navodeći kako su sada i oni postali dio velike i slavne obitelji Oružanih snaga RH, Hrvatske vojske koja ni u najtežim trenucima nije znala za uzmake već se izborila za slobodu i neovisnost domovine. Dragovoljnim ročnicima položenu prisegu čestitali su i general pukovnik Drago Lovrić i izaslanik predsjednika Republike Zlatko Gareljić.


prisega006
Ispred Požeško - slavonske županije svečanosti je nazočio župan Marijan Aladrović koji je u društvu ministra obrane Davora Božinovića i vojnih dužnosnika obišao taktičko - tehnički zbor i prostorije za obuku i boravak dragovoljnih ročnika.