Dvadeset godina specijalne jedinice policije Trenk

spec-policija_01Udruga specijalne jedinice policije iz Domovinskog rata Trenk Požega  uz prigodan je program obilježila dvadesetu obljetnicu utemeljenja specijalne jedinice policije Trenk. Kao vod specijalne policije, spomenuta je jedinica, kako je pozdravljajući okupljene istaknuo  Željko Grgić, predsjednik Udruge specijalne policije  Trenk, utemeljena 8. ožujka  1991. godine i to od 33 pripadnika temeljne policije. Jedna od njihovih prvih akcija bila je u Vukovaru, a ubrzo su uslijedili i odlasci na sva druga ratišta.

spec-policija_02

Kroz specijalnu jedinicu policije Trenk prošlo je petstotinjak djelatnika, što aktivnih što pričuvnih od kojih  su dvanaestorica poginula i umrla dok ih je isto toliko bilo teško ranjeno.

- Dvadeseta obljetnica utemeljenja specijalne jedinice policije Trenk prigoda je i da se evociraju sjećanja na vremena kada je Hrvatska bila žrtva brutalne srbočetničke agresije, ali i da se prisjetimo svih onih koji su pali za slobodu domovine - istaknuo je ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti  Tomislav Ivić.

spec-policija_03

Dvadesetu obljetnicu pripadnicima Trenka u ime predsjednika RH  čestitao je i general Zvonko Peternel, podsjećajući na njihov nemjerljiv doprinos u Domovinskom ratu.

Uza svečano postrojavanje i pokaznu vježbu koju  su prezentirali pripadnici  specijalne policije i Gorske službe spašavanja Požege na prigodnoj su svečanosti pripadnicima specijalne jedinice policije uz dvadesetu obljetnicu  bile uručene plakete, medalje i odličja. Prethodno su položeni vijenci uza spomenik poginulim hrvatskim  braniteljima i služebna je sveta misa. Ispred Požeško-slavonske županije vijenac su položili i svijeću zapalili požeško-slavonski župan Marijan Aladrović, pročelnica Ureda župana Sandra Sekulić Pojer te županijski tajnik Željko Obradović.

spec-policija_04