Dodijeljene nagrade u akciji Zeleni cvijet 2011.

zeleni-1Turistička zajednica Požeško-slavonske županije uspješno je provela akciju Zeleni cvijet u okviru projekta Hrvatske turističke zajednice VOLIM HRVATSKU 2011., te je danas u Velikoj vijećnici Požeško-slavonske županije održana svečana dodjela priznanja i nagrada sudionicima akcije. Dobitnicima je priznanja uručio županov zamjenik za društvene djelatnosti Ferdinand Troha, čestitavši im te im zaželjevši mnogo uspjeha u daljnjem radu.

zeleni-3

Akcija Zeleni cvijet, podsjetimo, provodi se sa svrhom podizanja opće razine kvalitete životnog prostora, očuvanja i unapređivanja turističkog prostora i zaštite okoliša, a pripada brojnim aktivnostima koje imaju direktnu ili indirektnu vezu s održivim/odgovornim razvojem turizma koji upravo uvjetuje zaštitu i održivost svih turističkih resursa. Ključni čimbenik održivog razvoja u turizmu su ljudi u različitim ulogama i aktivnostima turisti, zaposlenici u turizmu, poduzeća, javne službe, te lokalno stanovništvo koje ima važnu ulogu u održivosti turističke destinacije.

zeleni-2

Nakon pregleda svih kandidata, a ukupno je pristiglo sedamnaest prijava, povjerenstvo je odlučilo kako slijedi:

I.    U kategoriji A - ''uređenost mjesta kao cjeline''
-    Općina Velika – 1.mjesto 
-    Grad Lipik – 2.mjesto 
-    Grad Kutjevo – 3.mjesto 

zeleni-4

II.    U kategoriji B - ''uređenost pojedinačnih elemenata''

1.    Okućnica privatne kuće
-    JADRANKA PERINOVIĆ, FILIPOVAC  - 1. mjesto (3.000,00 kn)
-    TATIJANA SILOVIĆ, GRABARJE – 2. mjesto (2.000,00 kn)
-    MELITA VOLGEMUTH, LIPIK – 3. mjesto (1.000,00 kn)

2.    Turistička ponuda ili zanimljivost
-    Schön Blick d.o.o., Vetovo – cjelokupna turistička ponuda, 1. mjesto
-    Obrt Ceco, Kutjevo – podrum, 2. mjesto
-    Izletište Čantalo – etno-park, 3. mjesto

zeleni-5

Prva tri mjesta u svakoj kategoriji dobili su priznanja sa zlatnim, srebrnim i brončanim znakom ovisno o osvojenom mjestu, dok su svi ostali sudionici dobili priznanja sa zelenim znakom za sudjelovanje. Okućnice privatne kuće TZ PSŽ nagradila je s novčanim iznosima od 1.000 kn do 3.000 kn ovisno o osvojenom mjestu.