Dvorana u Požegi, vrtić u Pleternici, vodovod u Lipiku!

jakopovic-1Županov zamjenik za gospodarstvo Željko Jakopović protekloga je tjedna bio u Ministarstvu regionalnoga razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva na sastanku s ministrom Božidarom Pankretićem i državnim tajnikom toga ministarstva Karlom Gjurašićem. Sastanak je bio više nego uspješan, budući da je dogovoreno da se danas raspišu natječaji za odabir izvođača radova kapitalnih investicija u Požegi, Pleternici i Lipiku, ukupne vrijednosti gotovo 30 milijuna kuna.

- Danas se raspisuje natječaj za odabir izvođača radova na dječjem vrtiću u Pleternici, sportskoj dvorani na Ratarnici u Požegi te za izgradnju vodovoda na području Lipika, potez Šeovica - Japaga. Izvođači radova bit će poznati u prosincu. Riječ je potpisanim ugovorima iz programa EIB ll. Procijenjena vrijednost vrtića je 8,5 milijuna kuna, sportske dvorane preko 16 milijuna kuna, a vodovoda 3,5 milijuna kuna. Pleterničku i požešku će investiciju sufinancirati ministarstvo i gradovi, dok će vodovod ministarstvo financirati u cijelosti. Nastavak je to provedbe politike ravnomjernoga regionalnoga razvoja Hrvatske koje provodi resorno ministarstvo, što i mi u Požeško-slavonskoj županiji činimo, nastojeći ravnomjerno ulagati i razvijati sve krajeve naše lokalne jedinice - kazao je županov zamjenik Jakopović.

jakopovic-

Dožupan je izvijestio i kako je na istom sastanku odlučeno da će Ministarstvo regionalnoga razvoja i ove godine odobriti tekuću pomoć našoj županiji, odnosno općinama i gradovima za provedbu projekata. Iznos pomoći je 800.000 kuna, a rasporedit će se između Jakšića, Kaptola, Lipika, Pleternice i Čaglina.

- Otprilike nam je sličan iznos za tekuću pomoć razvoju gradova i općina doznačen i prošle godine. Inače, na sastanku smo razgovarali i o projektima iz EIB-a lll koji je  u pripremi i iz kojeg će se financirati dječji vrtići u Jakšiću i Čaglinu te još jedan značajan projekt o čemu će još biti riječi - dodao je Željko Jakopović, napomenuvši kako je definirano i da preko Hrvatskih voda započne izgradnja sustava odvodnje u Ulici braće Radića u Čaglinu, nakon čega će Županijska uprava za ceste tamo izvršiti rekonstrukciju ulice.