diplome

Dodjelom diploma, odnosno uvjerenja o ospobljavanju 40 žena za posao njegovateljice završen je desetomjesečni program Požeško-slavonske županije za jačanje položaja žena na tržištu rada kroz koji su kroz razne tečajeve prošle 153 dugotrajno nezaposlene žene u evidenciji Zavoda za zapošljavanje iz naše županije. Požeško-slavonska županija novac je za provođenje projekta dobila iz Europske unije, odnosno kroz program IPA IV "Razvoj ljudskih potencijala".
CILJ PROJEKTA:  doprinijeti povećanju zapošljavanja dugotrajnih nezaposlenih žena na području Požeško-slavonske županije, kroz mehanizme aktivnog traženja posla, radionice i prvenstveno putem edukacija.
CILJNA SKUPINA: dugotrajno nezaposlene žene koje imaju nedostatak znanja, obrazovanja, motivacije, vještina, socijalno isključene žene, žene  nižeg financijskog stanja i žene koje su na bilo koji način diskriminirane od svoje okoline ali naravno žene koje su iskazale želju i volju za sudjelovanjem u projektu.
152 osobe su prošle edukaciju (osposobljavanje) i time im je omogućeno da steknu dodatna znanja i vještine koje će im prilikom upisa u radnu knjižicu omogućiti neko novo zaposlenje.
Unutar projekta bilo je 7 edukacija (tečajeva) koje su žene mogle pohađati, tečaj informatike (39 osoba), njegovateljice (40 osoba), uzgoj cvijeća (22 osobe), uzgoj ljekovitog bilja (4 osobe), uzgoj povrća (6 osoba), knjigovodstvo (32osobe) te strani jezik (9 osoba), uz naravno razne radionice i seminare. Projekt je u trajanju 12 mjeseci i uspješno je priveden kraju.
Bilo je više od 250 zainteresiranih ali nažalost zbog ograničenog broja polaznika nismo bili u mogućnosti uključiti sve žene, iako je ukupno kroz sustav edukacija i  radionica, koje su bile odvojenog tipa , prošlo više od 210 žena.
NOSITELJ PROJEKTA: Požeško- slavonska županija
PARTNERI: Poduzetnički centar Pakrac, Centar za podršku i razvoj civilnog društva „Delfin“ i Hrvatski zavod za zapošljavanje.
VRIJEDNOST PROJEKTA:  144.449,47 eur – koji je sufinancirala Europska unije (IPA IV komponenta – razvoj ljudskih potencijala), 85 % iznosa sredstava je iz fonda EU-a, a 15% iznosa sredstava osigurala je županija u suradnji sa svojim partnerima.