Dožupan Jakopović otvorio obrtnički sajam u Pakracu

sajam-pakrac-1Treći sajam "Slavonski banovac", koji se danas i sutra održava u Pakracu, posvećen je ruralnom razvoju kroz turizam s posebnim naglaskom na sportski i izletnički turizam. Posjetiteljima su predstavljena obiteljska gospodarstva, udruge i tvrtke koje pružanjem svojih usluga ili svojim proizvodima čine turističku ponudu Pakraca i Lipika. Sajam je otvorio županov zamjenik za gospodarstvo Željko Jakopović, čestitavši domaćinima na uspješnoj organizaciji sajma u teškim vremenima.

sajam-pakrac-2

- Zahvaljujem ne samo organizatorima što su upriličili ovaj sajam nego i izlagačima koji su uspjeli doći i iz drugih županija. Obrtnici, te mali i srednji poduzetnici u Hrvatskoj trenutno zapošljavaju 670 000 ljudi, što govori kako ovaj dio gospodarstva usprkos krizi još "živi" - istaknuo je Jakopović.

Osim Pakračana i Lipičana svoju turističku ponudu predstavili su izlagači iz devet županija kontinentalnog dijela Hrvatske.

sajam-pakrac-3

- Trenutačno je kod nas službeno registrirano dvanaest OPG-a, tvrtki i udruga koje izletnicima mogu pružiti smještaj, kvalitetne domaće gastro proizvode, kao i mogućnost rekreacije u smislu vožnje bicikla ili rekreativnom jahanju konja. Problem je u tome što sve ovo treba organizacijski povezati i predstaviti izvan naših gradskih područja. Tome ćemo se posebno posvetiti slijedeće godine kako bi Pakrac i Lipik ubuduće zauzeli važno mjesto na turističkoj karti kontinentalne Hrvatske - kazao je Zvonimir Miler, voditelj Turističke zajednice grada Pakraca, organizatora sajma.