Šezdeset i pet godina požeškoga autokluba

ak-pozega-1Autoklub Požega sinoć je prigodnom akademijom u Gradskom kazalištu Požega proslavio vrijedan jubilej - 65 godina djelovanja kluba. Današnji predsjednik AK-a Požega Marijan Babić tom je prigodom okupljene upoznao s poviješću i najznačajnijim aktivnostima toga požeškoga kluba od njegova osnutka 28. listopada 1946. godine do danas. Poslije akademije u predvorju Gradskoga kazališta okupljeni su razgledali zanimljivu izložbu fotografija o povijesti automoto sporta u gradu na Orljavi.

ak_pozega-3

Među uzvanicima na obilježavanju 65 godina AK-a Požega bio je i požeško-slavonski župan Marijan Aladrović koji je tom prigodom dobio zahvalnicu za dobru suradnju Požeško-slavonske županije s AK-om Požegom.

ak_pozega-5

Tom su prigodom nagrađeni i svi dosadašnji predsjednici kluba, neki posthumno te najvjerniji članovi s trideset i više godina članstva pri AK-u Požega koji je u povijesti nekoliko puta mijenjao ime, a najduže se zvao AMD Slavko Rončević.

ak-pozega-6

Ljubitelji automobilizma mogli su se, među ostalim, podsjetiti i kako je prvi automobil u Požegi imao grof  Milan Turković, vlasnik imanja i dvorca iz Kutjeva, a nabavio ga je u Budimpešti 1904. godine.

ak_pozega-2