U požeškoj katedrali služena misa za sve vjerne mrtve

molitva_za_mrtve-1Na spomen svih vjernih mrtvih, večeras su se u požeškoj katedrali okupili brojni vjernici, među njima i članovi braniteljskih udruga, rodbine poginulih branitelja, izaslanstvo Požeško-slavonske županije predvođeno županom Marijanom Aladrovićem, predstavnici drugih ustanova i udruga te Hrvatske vojske i policije. Euharistijsko slavlje predvodio je požeški biskup Antun Škvorčević, okružen gradskim svećenicima i suradnicima u Biskupskom ordinarijatu.

molitva_za_mrtve-4

Uvodeći u slavlje, biskup je spomenuo da taj dan žele u srce i molitvu sabrati sve one koji su im dragi, čija je ljubav u njih ugrađena i na temelju čijeg djela danas kao pojedinci, obitelji ili gradska i domovinska zajednica žive. Dodao je da se s posebnim poštovanjem i zahvalnošću spominju preminulih svećenika, rođaka i dobročinitelja te poginulih branitelja za slobodu domovine.

molitva_za_mrtve-2

Nakon popričesne molitve krenula je procesija iz katedrale preko glavnog trga u katedralnu kriptu uz pratnju zvona na spomen preminulih. U kripti gdje je pokopano oko 35 svećenika i 200 požeških građana iz 18. i prve polovice 19. stoljeća održana je molitva za pojedine skupine građana: svećenike, redovnike i redovnice, članove katoličkih udruga, škola, udruga proizašlih iz domovinskog rata i povijesnih postrojbi, hrvatske vojske i policije te građanskih udruga.

molitva_za_mrtve-3