Na požeškim Danima jabuke 63 izlagača iz 6 županija

jabuke-1U velikoj dvorani restorana Sara Babin vir u Požegi danas je savjetnik ministra poljoprivrede Ivan Hodalić otvorio tradicionalne, 16. Dane jabuke koje je i ove godine organizirao područni odjel Hrvatske poljoprivredne komore Požeško-slavonske županije. Riječ je o najstarijoj izložbi jabuka i voćnih prerađevina u Republici Hrvatskoj koja se i ove godine održava pod pokroviteljstvom Požeško-slavonske županije.

jabuke-2

Okupljenima se prilikom otvaranja izložbe na kojoj su se predstavila 63 izlagača iz šest hrvatskih županija, obratio i požeško-slavonski župan Marijan Aladrović pozdravivši okupljene ispred Županije, ali i kao njihov kolega voćar. Kao redoviti posjetitelj požeških Dana jabuke župan se tom prigodom i zahvalio svima koji su proteklih godina uspješno organizirali tu hvale vrijednu manifestaciju, poželjevši da se tradicija nastavi.

jabuke-3

Tom se prigodom moglo čuti kako se očekuje da će položaj hrvatskih voćara u Europskoj uniji biti dobar, čemu je pomogla i politika Vlade RH kroz poticanje nasada proteklih godina, pa tako danas proizvodimo 80 posto svojih potreba, a prije nekoliko godina domaća je voćarska proizvodnja bila dostatna tek za polovicu potreba u Hrvatskoj.

jabuke-4