Premijerka Kosor otvorila novu polikliniku u Požegi!

poliklinika_-_otvaranje-1Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor u pratnji ministara Đure Popijača, Jasena Mesića i Davorina Mlakara danas je u Požegi otvorila novu polikliniku izgrađenu uza zgradu Opće županijske bolnice. U poliklinici, čija je izgradnja i opremanje stajalo oko sedam milijuna kuna i financirano je preko decentraliziranih sredstava hrvatske Vlade, na tisuću četvornih metara nalazi se devetnaest ordinacija za specijalističke i subspecijalističke preglede.

poliklinika_-_otvaranje-6

- Sada ćemo imati bolju dostupnost usluga našim građanima jer će kvalitetnije funkcionirati polikliničko-konzilijarni dio bolnice - kazao je dr. Željko Glavić, ravnatelj požeške bolnice, izrazivši zahvalnost Vladi RH,  njezinoj predsjednici Kosor i resornom ministru Milinoviću, kako na poliklinici tako i na dodjeli državnoga zemljišta za novo, veliko bolničko parkiralište koje će se izgraditi na proljeće.

poliklinika_-_otvaranje-5

- Ponosna sam što smo unatoč krizi i štednji pronašli prostora za ovakve projekte, jer ulaganje u zdravstvo zapravo je i ulaganje u gospodarstvo. Drago mi je što smo ispunili sva svoja obećanja dana požeškoj bolnici koja je iznijela veliki teret i za vrijeme Domovinskoga rata te sam sigurna da ćemo i dalje pomagati Požeško-slavonskoj županiji - naglasila je predsjednica Kosor, dodajući kako je unazad dvije godine u zdravstvo u Republici Hrvatskoj ukupno uloženo 1,7 milijardi kuna.

poliklinika_-_otvaranje-4

Požeško-slavonski župan Marijan Aladrović također je izrazio zahvalnost Vladi RH na potporama za zdravstvo u našoj županiji, podsjetivši kako su one tijekom protekle dvije godine zapravo iznosile preko 50 milijuna kuna, budući da je obnovljena Bolnica za specijalnu rehabilitaciju u Lipiku, ali da se ulagalo i pakračku bolnicu te druge zdravstvene ustanove, a najsvježiji je primjer nabava tri nova vozila za Županijski zavod za hitnu medicinu koja će biti preuzeta idući tjedan u Zagrebu.

poliklinika_-_otvaranje-7

Poslije svečanosti otvaranja nove poliklinike, premijerka je u pratnji svojih domaćina obišla nove ambulante, uvjerivši se kako je doista riječ o modernom dijelu požeške bolnice koji će biti od  značajne pomoći prvenstveno građanima Požeško-slavonske županije, ali i stanovnicima susjednih županija, kao i dosad.