Novih devet stipendija za buduće kuhare i konobare

kuhari_i_konobari-1U prostoru Male županijske vijećnice u Požegi danas je potpisano devet novih ugovora o stipendiranju s učenicima požeške Obrtničke škole koji se školuju za zanimanje kuhara i konobara te, budući da je riječ o maloljetnicima, i s njihovim roditeljima. Riječ je o programu obrazovanja kadrova za turizam, a potpisom ugovora učenici su stekli pravo na 500 kuna mjesečne stipendije koje im osiguravaju Ministarstvo turizma, Požeško-slavonska županija i Županijska obrtnička komora.

kuhari_i_konobari-2

Prije potpisivanja ugovora, okupljene su pozdravili županov zamjenik za gospodarstvo Željko Jakopović, predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske županije Stipo Barukčić te Iva Šnajder, ravnateljica Obrtničke škole iz Požege koja je naglasila kako je Ministarstvo turizma prepoznalo nastojanja škole te joj je lani odobrilo 60.000 kuna za kupnju opreme potrebne za kvalitetno izvođenje praktične nastave za kuhare i konobare.

kuhari_i_konobari-3

Zanimljivo je, istaknuo je dožupan Jakopović, da učenike za stipendije ne veže prosjek ocjena već je jedini uvjet završiti školovanje. Ovo je, inače, druga skupina učenika koja je dobila stipendije, nakon što ih je lani kroz taj program participiralo dvadesetak.