Završna konferencija o projektu za nezaposlene žene

eu_predstavljanje-1U Požegi je danas održana završna konferencija projekta „Jačanje položaja žena na tržištu rada“ vrijednoga oko milijun kuna, čiji je nositelj Požeško-slavonska županija uz pomoć svojih partnera. Za provođenje  projekta Europska unija je kroz program IPA IV osigurala 85 posto novca, a ostalo Županija. Omogućilo je to prekvalifikaciju za 152 žene. Okupljene polaznice programa pozdravili su požeški župan Marijan Aladrović i voditeljica projekta Tajana Pavić.

eu_predstavljanje-4

- Edukaciju ili osposobljavanje su prošle 152 osobe i time im je omogućeno stjecanje dodatnih znanja i vještine koji će im prilikom upisa u radnu knjižicu omogućiti neko novo zaposlenje. Unutar projekta bilo je sedam edukacija (tečajeva) koje su žene mogle pohađati, a radilo se o tečaju informatike (39 osoba), njegovateljice (40 osoba), uzgoju cvijeća (22 osobe), uzgoju ljekovitoga bilja (4 osobe), uzgoju povrća (6 osoba), knjigovodstva (32 osobe) te stranom jeziku (9 osoba) uz, naravno, razne radionice i seminare. Nakon dvanaest mjeseci trajanja projekt je tako uspješno priveden kraju - kazala je Tajana Pavić.

eu_predstavljanje-3

- Kamo sreće da je bar više ovakvih projekata, ali vjerujem da smo i ovime pomogli određenom broju žena. Nadam se da će one sada lakše pronaći posao na tržištu rada jer trenutačno od ukupnoga broja nezaposlenih na području Požeške županije više od polovice čine upravo žene - izjavio je požeško-slavonski župan Marijan Aladrović pred okupljenim novinarima, a isto je ponovio i pred polaznicama projekta, čestitavši im na uspješno završenom poslu.

eu_predstavljanje-5

Podsjetimo, prije godinu dana predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor uručila je ugovore za osamnaest projekta iz europskoga programu IPA IV Razvoj ljudskih potencijala među kojima je bio i spomenuti projekt Požeško-slavonske županije za koji je tada ugovor primio župan Aladrović. Projekt je, eto, u planiranom roku uspješno proveden.

eu_predstavljanje-2