I Požeška županija odala počast žrtvi Vukovara '91.

vukovar--1Nastavljajući tradiciju Požeško-slavonska županija je i ove godine putovanjem  u Vukovar nagradila najbolje učenike, odnosno razrede srednjih škola koji su polučili najbolje rezultate na natjecanju u poznavanju povijesti nastanka Hrvatske i Domovinskog rata za učenike drugih razreda srednjih škola. Najbolje iz natjecanja nazvanoga "Znajući prošlost - u sigurniju budućnost" sa staroga je autobusnoga kolodvora u Požegi jutros ispratio županov zamjenik za društvene djelatnosti Ferdinand Troha.

vukovar--3

U Vukovar su tako danas na obilježavanje Dana sjećanja, zapravo na jedno sveobuhvatno studijsko putovanje otputovali učenici 2.d razreda požeške Gimnazije, 2.e razreda Ekonomske škole u Požegi, 2.b razreda Katoličke klasične gimnazije u Požegi te učenici drugoga razreda Srednje škole Pakrac.

vukovar--2

Uz nagrađene učenike, Požeško-slavonsku županiju je u koloni sjećanja predstavljalo i županijsko izaslanstvo predvođeno požeško-slavonskim županom Marijanom Aladrovićem koji je ispred naše Županije i položio vijenac na memorijalnom groblju u Vukovaru.

vukovar--6

Kako su izvijestili mediji, ovogodišnji je Dan sjećanja bio rekordan po broju posjetitelja kojih je, prema procjenama, bilo oko  50.000. Svi su sudionici došli odati počast  žrtvi Vukovara 1991. godine.

vukovar_--7