Dan Jakšića uljepšan početkom radova na vrtiću

jaksic_-_dan_opcine_-_1Svečanom sjednicom Općinskoga vijeća Jakšića, pod predsjedanjem Marka Ćališa, te prigodnim pratećim programom, uz koji je središnji događaj bila posveta gradilišta novoga, prvoga vrtića u Jakšiću koji se nedavno počeo graditi, danas je obilježen dan jakšićke općine. Uz načelnika Ivicu Kovačevića koji je predstavio najznačajnija ulaganja i dostignuća u općini, okupljenima su se tom prigodom obratili i požeško-slavonski župan Marijan Aladrović te saborski zastupnici Franjo Lucić i Davor Huška.

jaksic_-_dan_opcine-2

Zahvalivši se na dobroj suradnji Požeško-slavonskoj županiji i županu Aladroviću te nazočnim saborskim zastupnicima, načelnik Kovačević posebno je izrazio zadovoljstvo početkom izgradnje dječjega vrtića koji je Jakšiću doista potreban i koji će po svom dovršetku uvelike olakšati svakodnevnicu tamošnjim stanovnicima. Govorio je, naravno, i o brojnim infrastrukturnim ulaganjima kojima se značajno poboljšala kvaliteta života u toj, jednoj od najmanjih općina Požeško-slavonske županije.

jaksic_-_dan_opcine_-_3

Župan Aladrović te saborski zastupnici Lucić i Huška, među ostalim, govorili su upravo o tematici koji neki sve češće spominju, a tiče se upravo malih općina koje bi ti isti neki ukidali. Upravo je Jakšić, kazao je župan, primjer kako jedna mala općina može dobro funkcionirati i kako se može kvalitetno razvijati, što ovaj kraj sigurno ne bi mogao da nema svoju općinu. Požeško-slavonski župan Aladrović, čestitajući domaćinima dan općine i nadolazeći blagdan njihove nebeske zaštitnice sv. Barbare, izrazio je uvjerenje kako će Županija i Općina Jakšić i dalje dobro surađivati.