Proslavljen Dan grada Pleternice i blagdan sv. Nikole

pleternica_-_dan_grada_-_2011_-_1Pleterničani su danas prigodnim programom obilježili Dan svoga grada i blagdan sv. Nikole, zaštitnika Pleternice. Svečanost je započela polaganjem vijenaca kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i svetom misom u župnoj crkvi.  Svečana sjednica pleterničkoga Gradskoga vijeća, pod predsjedanjem njegova predsjednika Franje Delača, bila je i prigoda da se nazočni podsjete na mnoge  projekte koji su realizirani te da se zaslužnim pojedincima, tvrtkama i ustanovama uruče godišnje nagrade i priznanja.

pleternica_-_2011_-_2

Gradonačelnik grada Pleternice Franjo Lucić nazočne je goste upoznao s kapitalnim projektima koji su bili realizirani u proteklom razdoblju, ali i s onima koji su u tijeku, od izgradnje mini-hidroelektrane koja će osigurati dovoljne količine struje za gradske potrebe, do izgradnje nove Gradske knjižnice i čitaonice čija će investicija iznositi ukupno oko deset milijuna kuna.

pleternica_-_dan_grada_-_2011_-_3

- Među pet najznačajnijih kapitalnih investicija ubrajamo i izgradnju novoga vrtića te izgradnju  novoga  poduzetničkoga inkubatora u našoj gospodarskoj zoni, za što smo iz Europske unije osigurali potrebnih 5 milijuna kuna, a i te kako nam je važna i srednja škola za koju smo od resornoga ministarstva dobili potrebnu dopusnicu. Inače, izvorni proračun našega grada iznosi 6 milijuna kuna, a ukupna su ovogodišnja ulaganja na području Pleternice gotovo 60 milijuna kuna, zahvaljujući pomoći Vlade RH, njezinih ministarstava i fondova te korištenju pretpristupnih fondova Europske unije - naglasio je gradonačelnik Lucić, napomenuvši kako je u pleterničkom kraju unatrag četiri godine bilo realizirano gotovo pedesetak većih projekata s kojima je znatnije unaprijeđena infrastruktura te podignut standard  tamošnjih stanovnika.

pleternica_dan_grada_-_2011_-_4

Okupljenima se, među ostalim govornicima, obratio i požeško-slavonski župan Marijan Aladrović, i sam Pleterničanin, također izrazivši zadovoljstvo što se Pleternica iz godine u godinu sve više razvija, zahvalivši se Pleterničanima na dobroj suradnji s Požeško-slavonskom županijom, kakvu je poželio i ubuduće.

pleternica_dan_grada_-_2011_-_5

Na svečanoj su sjednici Gradskoga vijeća grada Pleternice  zaslužnim pojedinicima i  tvrtkama uručena javna priznanja. Tako  su godišnju  nagradu  dobili svečanoj sjednici nazočni državni tajnici; državni tajnik u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa Želimir  Janjić te državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja Zdravko Krmek. Godišnju su nagradu dobili i Poduzetnički centar Pleternica, OPG Kovačević iz Poloja, student Ivan Katanić, učenici  Josip Moler i Ivan Tomić te Filmski video klub "Zlatna dolina" za postignuća te osvojene rezultate na državnim natjecanjima i smotrama.

pleternica_-_2011_-_6