Hodočašće hrvatskih branitelja Gospi Voćinskoj

vocin_-_branitelji-1Današnje, treće hodočašće hrvatskih branitelja, hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj i ove je godine okupilo velik broj sudionika koji su došli odati počast civilnim žrtvama, njih 47, koje su srbočetnici masakrirali 13. prosinca 1991. godine, dakle prije točno dvadeset godina. Uz ubojstvo nevinih Hrvata, tom je prigodom potpuno uništena i župna te svetišna crkva u Voćinu. Misu je na komemoraciji predvodio požeški biskup Antun Škvorčević.

vocin_-_branitelji-2

Do obilježavanja toga nesretnoga događaja iz Domovinskoga rata došlo je na inicijativu i prijedlog Josipa Đakića saborskog zastupnika i predsjednica HVIDR-e Republike Hrvatske. Zajednica Udruga HVIDR-e Virovitičko-podravske županije, pod pokroviteljstvom Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Virovitičko-podravske županije, Općine Voćin, Svetišta Gospe Voćinske te Požeško-slavonske županije i ove je godine bila organizator spomenutoga hodočašća.

vocin_-_branitelji-4

Ispred Požeško-slavonske županije pred spomen obilježjem u Voćinu vijenac su položili i svijeću zapalili županovi zamjenici Ferdinand Troha i Željko Jakopović te pročelnica Ureda župana Sandra Sekulić Pojer.

vocin_-_branitelji_-_3

U hodočašću hrvatskih branitelja, hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj, naravno, našli su se i brojni branitelji, aktivni i umirovljeni pripadnici hrvatske vojske i policije iz Požeštine.