Župan preuzeo nova dva vozila za hitnu medicinu

hitna_-_milinovic-1Potpredsjednik Vlade te ministar zdravstva mr. Darko Milinović uručio je danas predstavnicima 14 županija i županijskih zavoda za hitnu medicinu ključeve 45 novih, suvremeno opremljenih vozila za hitne medicinske intervencije kojima se obnavlja njihov zastarjeli vozni park. Nakon što je nedavno dobila tri nova vozila, Požeško-slavonska županija danas je primila dva nova vozila za potrebe njezina Zavoda za hitnu medicinu. Ključeve je preuzeo požeško-slavonski župan Marijan Aladrović.

hitna_-_milinovic-4

Na prigodnoj svečanosti koja se održala u zagrebačkom centru Grand Auto, ministar zdravstva zahvalio se svim djelatnicima hitne medicinske službe zbog iznimno teškog i odgovornog posla kojeg svakodnevno odlično obavljaju.

- Vozila standardizirane visoke kvalitete, koje je Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi nabavilo kroz Projekt unaprjeđenja hitne medicinske službe i investicijskog planiranja u zdravstvu, „hitnjacima“ će osigurati bolje uvjete rada - istaknuo je ministar Milinović.

hitna_-_milinovic-3

Također je naglasio kako su nabavljenim vozilima, ali i cjelokupnom reorganizacijom hitne medicinske službe na najvećem dobitku upravo pacijenti koji mogu očekivati kvalitetniju, bržu i učinkovitiju hitnu medicinsku skrb. Podsjetimo, u prvoj isporuci podijeljena su 33 od naručenih 128 opremljenih vozila hitne medicinske službe.

Ekipa hitne medicinske službe iz Slavonskog Broda tom je prigodom brojnim uzvanicima i novinarima na pokaznoj vježbi zbrinjavanja pacijenta s plućnim endemom demonstrirala što će im nova vozila i najsuvremenija oprema značiti u svakodnevnom radu.

hitna_-_milinovic-2

Požeško-slavonski župan Marijan Aladrović izrazio je zadovoljstvo činjenicom što je Zavod za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije ove godine uspješno oformljen te što mu je osigurano planiranih pet novih vozila, što će svakako biti od koristi djelatnicima hitne medicine, a posebno onima kojima će zatrebati njihove usluge.