Župan uručio nagrade učenicima, mentorima i školama

nagrade-2011-1Požeško-slavonska županija i ove je godine organizirala svečani prijam za učenike i mentore srednjih i osnovnih škola koji su na državnim natjecanjima i smotrama osvojili jedno od prva tri mjesta. Takvih je učenika, gledajući i sportske ekipe te pjevačke zborove, ove godine ukupno 167, uz 24 mentora iz  jedanaest škola. Na današnjoj prigodnoj svečanosti knjige učenicima i mentorima te novac ravnateljima škola, odnosno školama uručio je požeško-slavonski župan Marijan Aladrović.

nagrade-2011-2

Obraćajući se okupljenima, župan Aladrović je učenicima čestitao na njihovim postignućima na državnim natjecanjima, te na tomu što su dostojno predstavljali Požeško-slavonsku županiju, zaželjevši im mnogo uspjeha u daljnjem školovanju, dok se mentorima zahvalio na dobro obavljenom poslu u pripremi naših učenika, poželjevši im da nastave tako dobro obavljati svoj posao.

nagrade-2011-3

Državna natjecanja uglavnom su organizirale Agencija za odgoj i obrazovanje te Agencija za strukovno obrazovanje, a toj najvišoj razini školskoga natjecanja u Hrvatskoj prethodile školska, županijska i međužupanijska natjecanja koja zajedno sa školama organizira Upravni odjel za društvene djelatnosti Požeško-slavonske županije uz potporu iz izvornih županijskih proračunskih sredstava.

nagrade-2011-4

Na kraju svečanosti, nagrađeni učenici, mentori i ravnatelji škola te, naravno, županijski čelnici poslušali su na državnom natjecanju nagrađenu skladbu učenika Glazbene škola Požega.

nagrade-2011-5