Dožupan Troha na skupštini HPD-a Sokolovac Požega

sokolovac-skupstina-1Hrvatsko planinarsko društvo (HPD) Sokolovac Požega večeras je održalo tradicionalnu godišnju skupštinu na kojoj su svoja izvješća podnijeli predsjednik društva dr.sc. Antun Lovrić i tajnik Predrag Livak. HPD Sokolovac je, podsjetimo, osnovan daleke 1899. godine, dakle prije čak 113 godina. Danas okuplja preko 150 članova, a u posljednje vrijeme sve se više mladih učlanilo u društvo, što je jedan od ciljeva sadašnjega vodstva te planinarske udruge čiji rad redovito pomaže i Požeško-slavonska županija.

sokolovac-skupstina-2

Stoga je ispred Požeško-slavonske županije skupštini HPD-a Sokolovac nazočio i županov zamjenik za društvene djelatnosti Ferdinand Troha koji je pohvalio vodstvo i članove požeškoga planinarskoga društva, zaželjevši im mnogo uspjeha u radu te ostvarenje zacrtanih ciljeva. Požeško-slavonska županija, dodao je dožupan Troha, pritom će izravno, kao i preko Županijske turističke zajednice pomagati Sokolovcu kao i dosad, naravno, u granicama svojih mogućnosti, bilo da je riječ o potpori prepoznatljive turističko-planinarske manifestacije "Papučki jaglaci" ili da se radi o obnovi planinarskoga doma Lapjak. Na dožupanov prijedlog, spomenimo, obnovu Lapjaka lani su pomogle i općine Velika i Kaptol, najavivši isto i za ovu godinu.

sokolovac-skupstina-3

Predsjednik HPD-a Sokolovac dr.sc. Antun Lovrić u svom je izvješću kazao kako obnova poznatoga Lapjka u Velikoj ide polako jer nema puno donatora, no onima koji pomažu posebno se zahvalio, izrazivši nadu kako će biti sve više onih koji će pomoći požeškim planinarima u obnovi doma koji je u njihovu vlasništvu od kraja pedesetih godina prošloga stoljeća. Predsjednik Lovrić podsjetio je tom prigodom i na brojne izlete prošle godine - najviše je bilo onih u domicilna požeška gorja, no išlo se i na Sljeme, Velebit, u BiH te Mađarsku. Sličan plan, dodao je, imaju i ove godine, s tim što će se ići i na Triglav u Sloveniju. Tajnik Predrag Livak izvijestio je kako je u posljednjih nekoliko mjeseci društvu pristupilo tridesetak novih, većinom mladih članova, što je svakako dobar zalog za budućnost toga požeškoga "stogodišnjaka". 

sokolovac-skupstina-4