U Požegi predstavljena knjiga o generalu Markaču

markac-1"General pukovnik Mladen Markač", knjiga koju je priredio i uredio publicist i novinar Mladen Pavković večeras je predstavljena u restoranu Sara - Babin vir u Požegi pred brojnim hrvatskim braniteljima, čelnicima braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskoga rata, predstavnicima vojske i policije te lokalne samouprave i uprave. Među onima koji su nazočili predstavljanju knjige u organizaciji Udruge specijalne policije iz Domovinskoga rata "Trenk" Požega bio je i požeško-slavonski župan Marijan Aladrović.

markac-6

Uz autora knjige Mladena Pavkovića, predsjednika Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke, koji je uz rad na brojnim knjigama dosad napisao više od tisuću članaka o Domovinskom ratu, pred okupljenim je Požežanima govorila i supruga generala Markača, Mirjana Markač koja je, prenoseći generalove poruke pozdrava svima koji su došli na predstavljanje knjige, i sama priznala kako je ugodno iznenađena velikom posjećenošću spomenutom događaju.

markac-5

U knjizi "General pukovnik Mladen Markač", na 399 stranica ocrtan je ratni i životni put generala Markača, koji je bio i ostao  simbol pobjedničkoga hrvatskoga redarstva.
- Mi smo ljudi koji brzo zaboravljamo, a još brže praštamo. Ova je knjiga sastavljena samo od činjenica jer se možemo braniti samo istinom – istaknuo je autor knjige Mladen Pavković, izrazivši žaljenje što naši generali još uvijek dokazuju da su nevini, dodavši:
- General Markač je junak Domovinskog rata, dobio je brojna priznanja za stvaranje hrvatske države, bio u svim vojno–redarstvenim akcijama, no i dalje je u zatvoru!

markac-4

- Za mnom, to su govorili naši zapovjednici u Domovinskom ratu, zapovjednici postrojbi specijalne policije, a to "za mnom" govorio je i general Markač, junak hrvatskog Domovinskog rata i zbog toga smo ponosni na njega i sve naše zapovjednike - kazao je Željko Grgić, predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskoga rata "Trenk" Požega.

markac-3


markac-2