Župan primio "brončanoga kauboja" Marka Kopljara

kopljar-1Požeško-slavonski župan Marijan Aladrović danas je imao čast i zadovoljstvo u Županijskoj palači u Požegi ugostiti sjajnoga hrvatskoga rukometnoga reprezentativca, 26-godišnjega Marka Kopljara, rođenoga Požežanina koji je na netom završenom Europskom rukometnom prvenstvu u Srbiji proglašen najboljim desnim vanjskim igračem prvenstva, uvršten u najbolju momčad toga turnira te je, uza to, jasno, dao i svoj veliki obol osvajanju nove hrvatske rukometne medalje, ovaj put brončanoga sjaja.

kopljar-2

Župan Aladrović čestitao je Marku na sjajnim postignućima, kazavši kako mu je drago što je jedan mladi Požežanin  tako dobar u svjetskoj rukometnoj konkurenciji i što je izabran u najbolju momčad Europskoga prvenstva 2012., zahvalivši mu se što je u popunjenom rasporedu našao vremena za posjet Požeško-slavonskoj županiji. Požeškoga reprezentativca, naime, već sutra očekuju novi treninzi i utakmice u svom rukometnom klubu Zagrebu, višestrukom prvaku Hrvatske te sudioniku najjačega klupskoga natjecanja Lige prvaka.

kopljar-3

Bila je to prigoda i za razmjenu darova. Prvo je 210 centimetara visoki Kopljar županu Aladroviću uručio svoj dres hrvatske rukometne reprezentacije, dres s brojem 8, a potom je župan Marku uručio Kempfovu monografiju o Požegi i okolici, vrijednu povijesnu knjigu izvorno tiskanu 1910. godine, a čiji je pretisak Požeška županija objavila 2010. godine povodom proslave 800 godina njezina prvoga spomena, odnosno sačuvanoga pisanoga traga.

kopljar-4

- Mislim da smo postigli strašan uspjeh na vrlo nezgodnom terenu. Što se mene tiče, za moj individualni uspjeh najzaslužnija je momčad, odnosno podrška mojih suigrača. Ovaj put sam ja bio najbolji, sutra će netko drugi, treći,  svejedno. Stvarno na svakoj poziciji imamo po dva najbolja igrača, netko nekada dođe do izražaja - u svom je skromnom stilu kazao Kopljar, priznajući kako se nakon mnogo napetih dana tek sinoć naspavao po dolasku u rodnu Požegu, no već se danas vraća u Zagreb novim obvezama.

kopljar-5

- Moja je najveća želja nastupiti na Olimpijskim igrama (OI). Mislim da je svakom sportašu to daleko iznad svega ostaloga. Naravno, vjerujem da ćemo se u predstojećim kvalifikacijama protiv Islanda, Japana i Čilea (igra se u Hrvatskoj) plasirati među prve dvije reprezentacije koje idu na OI u London. Još kada bismo tamo uzeli medalju, ma, to bio kraj svijeta - odgovorio je Marko na pitanje mladih novinara Katoličke osnovne škole iz Požege koji su također nazočili današnjem prijamu "brončanoga kauboja" u Županijskoj vijećnici. Iskoristili su tu prigodu i za zajedničku fotografiju te za autogram najboljega desnoga vanjskoga rukometaša protekloga Europskoga prvenstva koji je na tom natjecanju,  vrijedno je spomenuti, postigao 25 pogodaka uz 15-ak asistencija.

kopljar-6