"Lino višebojac" u Pleternici s Markom Kopljarom

lino_visebojac-1Marko Kopljar, član hrvatske rukometne reprezentacije koja je osvojila broncu na nedavnom rukometnom prvenstvu Europe danas je bio gost "Line višebojca" održanoga u OŠ fra Kaje Adžića u Pleternici. Više od 1000 učenika te škole imalo je izuzetnu čast družiti se s najboljim desnim vanjskim igračem Europskoga prvenstva, uvrštenim i u idealnu postavu prvenstva. Marko Kopljar, standardni prvotimac RK-a Zagreb, ali i rođeni Požežanin, rado se odazvao pozivu organizatora.

lino_visebojac-3

Uz Marka Kopljara, akciju Sportskih novosti, Podravke i HT-a koja traje već šestu sezonu, pomogla je i Martina Raguž Tokić, bivša rukometašica požeškoga Zvečeva, Podravke i Kutjevačkoga podruma te također hrvatska reprezentativka koja se trenutačno posvetila obitelji, budući da je postala majka dvojice malenih blizanaca.

lino_visebojac-5

Njih su dvoje tako pomagali malim višebojcima, učenicima pleterničke škole, u osvajanju bodova u trčanju, košarci, nogometu, rukometu, trčanju u vreći te potezanju užeta. Na kraju su pobjednicima, koji su stekli pravo nastupa na velikom državnom finalu uručili pehare.

lino_visebojac-4

"Lino višebojac" danas se održao po 134. put i doživio je svoje, po priznanju organizatora, jedno od najboljih i najbučnijih izdanja. Ne treba ni spominjati kako se dvorana orila od povika "Mar-ko, Mar-ko, Mar-ko..." kada je "brončani kauboj" ušao u dvoranu držeći se za ruku s maskotom natjecanja koje je iznimno prihvaćeno među učenicima diljem Hrvatske.

lino_visebojac-6

Jasno, bila je to prigoda da se brojnim učenicima te svima ostalima u modernoj pleterničkoj dvorani obrate i školska ravnateljica Ankica Dorbić te gradonačelnik Pleternice Franjo Lucić, najzaslužniji što je Marko Kopljar danas bio gost Pleternice.

lino_visebojac-7

Među onima koji su podržali spomenutu akciju, odgledavši je sa zanimanjem do kraja, bio je i zamjenik požeškoga župana Ferdinand Troha, inače susjed Marka Kopljara iz požeškoga dijela grada zvanoga Sajmište.

lino_visebojac-2