Ugostiteljsko natjecanje učenika u pripremi jela i pića

kup-grgur-1Sedmu godinu zaredom Obrtnička komora Požeško-slavonske županije i požeška Obrtnička škola zajedno su organizirali Kup ugostitelja "Sv. Grgur", natjecanje učenika ugostiteljskih zanimanja iz srednjih škola s područja Slavonije i Baranje. Ove se godine skupilo četrdesetak učenika iz devet srednjih obrtničko-ugostiteljskih škola. Svoje umijeće u pripremanju jela i pića pokazali su pred stručnom komisijom sastavljenom od svojih profesora u Obrtničkom domu u Požegi.

kup-grgur-2

Govoreći nakon predsjednika Županijske obrtničke komore Stipe Barukčića te ravnateljice Obrtničke škole u Požegi Ive Šnajder, ispred Požeško-slavonske županije okupljenim učenicima i profesorima te drugim gostima i uzvanicima obratio se županov zamjenik za gospodarstvo Željko Jakopović. Podsjetio je kako je Županija pomogla da se preko Ministarstva turizma stipendiraju učenici zanimanja kuhar i konobar, izrazivši nadu kako će se s tom praksom nastaviti i ubuduće.

kup-grgur-3

Učenici su se natjecali u flambiranju slanih i slatkih jela te u pripremi dugih i kratkih barskih mješavina, a i ove je godine održana atraktivna disciplina slobodnoga stila u pripremi pića. Naravno, tom su prigodom učenici pred komisijom morali pokazati i svoju spretnost u serviranju stola i jela, ali i svoje sommelierske sposobnosti.

kup-grgur-4