Crveni križ predstavio svoj Županijski interventni tim

zupanijski_ck-1Društvo Crvenoga križa Požeško-slavonske županije danas je u svom prostoru u Osječkoj ulici u Požegi predstavio Županijski interventni tim. Predstavljanju je ispred Požeško-slavonske županije nazočio županov zamjenik za društvene djelatnosti Ferdinand Troha koji se tom prigodom obratio okupljenima, pozdravivši osnivanje Županijskoga interventnoga tima te kazavši kako će ovdašnji Crveni križ i dalje moći računati na pomoć naše županije, u granicama njezinih mogućnosti.

zupanijski_ck-2

Uz dožupana Trohu okupljenima su se, naravno, obratili i domaćin, predsjednik Društva Crvenoga križa Požeško-slavonske županije Ivica Kovačević, ujedno i načelnik Općine Jakšić, te ravnatelj Miroslav Zelenika koji su istaknuli kako se  povodom današnjega 8. svibnja, Svjetskoga dana Crvenoga križa želi skrenuti pažnja na Županijski interventni tim koji ima za cilj jačanje kapaciteta lokalne i područne samouprave u odgovoru na katastrofe.

zupanijski_ck-3

Predstavljanju Županijskoga interventnoga tima pri Društvu Crvenoga križa Požeško-slavonske županije nazočili su i saborski zastupnik i gradonačelnik Pleternice Franjo Lucić, načelnici Općine Velika - Vlado Boban te Općine Brestovac - Zdravko Mandić i mnogi drugi.

zupanijski_ck-4

Poslije postrojavanja Županijskoga interventnoga tima Crvenoga križa, okupljeni, među kojima su bili i gosti iz drugih hrvatskih organizacija Crvenoga križa zadržali su se na zajedničkom druženju.

zupanijski_ck-5

Volonteri Crvenoga križa tom su prigodom organizirali i besplatno mjerenje krvnoga tlaka i šećera u krvi za prolaznike, ali i sve posjetitelje svojevrsnoga dana otvorenih vrata pri Crvenom križu u Požegi. Među onima koji su prekontrolirali krvni tlak i šećer u krvi bio je i dožupan Troha.

zupanijski_ck-6